Nieuwe manier van bomen planten: schieten uit een drone

Het is zover: het eerste bedrijf biedt als dienst aan om met behulp van drones zaadballen (seed pods) over grote oppervlaktes in de bodem te schieten. Veelbelovend als middel om klimaatverandering tegen te gaan, omdat je hiermee eenvoudig grote en verafgelegen gebieden kunt inplanten.

Bijvoorbeeld de Russische en Canadese permafrost-zones, die nu beginnen te ontdooien en waar dan maar beter bomen kunnen groeien om de vrijkomende CO2 direct weer op te vangen. Of in de vele verlaten kaalgevreten gebieden van Centraal-Azië, waar het introduceren van doornige (geit- en schaapbestedige) boomsoorten kan helpen om verdwenen ecosystemen te herstellen.

 

precisionplanting.png

Bron afbeelding: biocarbonengineering.com

http://mentalfloss.com/article/503527/these-drones-can-plant-100000-trees-one-day

Wat zeg jij?