Na elf jaar de eerste noot

Deze walnoot heb ik samen met Jarry en Sietske geplant in 2012. De noot die we in de grond staken was afkomstig van een boom langs de weg bij ons vakantiehuisje in Chalancon, Zuid-Frankrijk.

Van de vele vele noten die we toen her en der in de grond staken zijn er drie uitgegroeid tot pubers zoals deze. Twee op de extra leemrijke bodem bij de Steenfabriek, een op een niet bijzonder vruchtbaar ogens stukje grond in de richting van buurman Rozemuller.

Dit drietal zijn de eerste klimaatbomen die ik doelbewust uit warmere streken heb opgehaald met het oog op opwarming van de aarde. Andere boomsoorten (zoals de Amerikaanse tulpenboom) zijn geschikt voor warme klimaten maar zijn besteld bij Nederlandse kwekers.

Diameter op borsthoogte 7 cm. Geschatte hoogte 4m50.

Wat zeg jij?