Nieuw pand van Scouting Rijssen feestelijk geopend

biesterije:

[2014] De Rijssense Scouting, sinds de oprichting in 1958 gevestigd op de Biesterije, heeft zijn clubhuis gedeeltelijk vernieuwd. Zaterdag 12 september werd het prachtige resultaat feestelijk geopend door burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten.

De club is in de loop der jaren uit zijn bestaande pand gegroeid. Bovendien wil de Scouting graag alle groepen in één pand combineren en het kleine clubhuis bij de Koerbelt afstoten. Een extra lokaal was hard nodig om alle groepen (jongens en meisjes) de ruimte te kunnen geven en een stukje van de wachtlijsten af te knibbelen.

Daarnaast was het pand ook verouderd. Van een aanbouw uit 1991 hoefde alleen het dak vernieuwd te worden: de oorspronkelijke blokhut uit 1958 had echter meer gebreken en is geheel vernieuwd en een stuk vergroot, waardoor een extra lokaal en meer opslagruimte konden worden toegevoegd.

De voorbereiding werd geleid door voorzitter Arend Smit, de bouw door bestuurslid Tom Klokkenburg. Allerlei partijen hebben met gratis materieel of kortingen, vrijwilligerswerk, leningen en op andere manieren bijgedragen aan het project.

Erfpacht

Het pand staat op grond van de Biesterije. Thalia Blijdenstein-ter Horst heeft aan de Scouting in 1958 de grond in erfpacht uitgegeven; haar zwager Herman Jordaan heeft toen een groot deel van de bouw van het clubhuis voor zijn rekening genomen. Daarna is de Scouting op eigen kracht uitgegroeid, tot een ledental van honderdzeventig scouts.

De huidige familie Blijdenstein heeft toegestemd in de uitbreiding en in de vestiging van een hypotheek op het clubhuis; daarnaast heeft de Scouting van hen een nieuwe pacht van vijftig jaar gekregen. Bij die gelegenheid zijn ook afspraken over het gebruik van het omringende bos op papier gezet.

Zoals de burgemeester (ongeveer) zei in zijn toespraak: de Scouting kan er weer minstens een halve eeuw tegenaan!

Wat zeg jij?